Publicat: 4 aprilie 2016

In Memoriam Gabriel Davidenco, 8 noiembrie 1948 - 4 aprilie 2016

Uniunea Arhitecților din România anunță cu profund regret dispariția prematură, după o grea suferință, a colegului nostru dr. arhitect-urbanist Gabriel Davidenco.

Diplomat al Institutului de Arhitectură „Ion Mincu” din București în 1974 și doctor în arhitectură al aceleiași instituții de învățământ superior, Gabriel Davidenco și-a desfășurat activitatea ca arhitect în Alexandria, la Institutul de Proiectări al județului Teleorman, parcurgând toate etapele profesionale: arhitect proiectant, șef de proiect și șef de colectiv. În 1993, a devenit arhitect-șef al județului Teleorman, funcție pe care a onorat-o cu pasiune și competență timp de 15 ani.

A obținut în decursul carierei specializări în conservarea și restaurarea monumentelor, urbanism istoric, expertiză judiciară în arhitectură și urbanism, precum și pe cea de evaluator. A activat în diferite comisii de profil: Comisia tehnică de urbanism și amenajare a teritoriului a mun. Alexandria, a jud. Teleorman, comisia zonală nr. 8 pentru monumente istorice. A fost membru a mai multor organizații profesionale: Uniunea Arhitecților din România, Ordinul Arhitecților din România, Asociația Profesională a Urbaniștilor din România (fondator), Registrul Urbaniștilor din România, Asociația arhitecților-șefi de județ (fondator).

Începând cu anul 2012 a fost ales vicepreședinte al Uniunii Arhitecților din România preluând responsabilitățile Departamentului organizatoric, pe care le-a îndeplinit cu energie și seriozitate până când sfârșitul implacabil a pus, mult prea devreme, punct unei vieți și cariere demne de tot respectul comunității profesionale.

Suntem alături de familie, prieteni și colegi în acest moment greu, la despărțirea de un coleg drag, apropiat, dedicat arhitecturii și breslei din care a făcut parte.

Slujba de înmormântare va avea loc la Alexandria, miercuri - 6 aprilie 2016, ora 12.30 la Catedrala Episcopală Sfântul Alexandru.

Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate!

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc