Publicat: 24 aprilie 2023

Gabriela TABACU și CARTEA DE JOI din Calderon - 27 aprilie, ora 18.00

Sub titlul CARTEA DE JOI din Calderon, Uniunea Arhitecților lansează, începând din această lună, o nouă serie de evenimente care invită, în spațiile generoase și atât de agreabile ale Centrului de Cultură Arhitecturală din str. Jean Louis Calderon nr. 48, scriitori, oameni de teatru, pictori, sculptori, soliști de operă, pentru a da posibilitatea arhitecților dornici să îi cunoască, să afle lucruri neștiute despre ei și despre scrierile și creațiile lor.

Pentru că aceste serate sunt dedicate, în special, cărților: celor mai frumoase, mai cunoscute, mai de succes.

Cărțile vor fi însoțite de autori care vor vorbi despre ele, susținuți de diferiți colansatori.

În serile “cu carte”, cărțile prezentate, precum și multe altele, se vor putea cumpăra cu o reducere semnificativă, oferită de Editura Humanitas, al cărei stand va fi găzduit pentru câteva ore în holul central.

Sunteți, așadar, așteptați cu căldură, în Calderon nr. 48, să participați la întâlnirile care se anunță incitante pentru că vor putea deschide pentru dumneavoastră lumi neexplorate încă.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc