Publicat: 10 iulie 2017

Activitățile Uniunii Arhitecților din România sunt difuzate pe postul IDA TV, „Interior, Design și Arhitectură”

Stimate colege, stimați colegi,

Avem plăcerea să vă facem cunoscut că:

Începând cu data de 1 mai 2017, activitățile Uniunii Arhitecților din România sunt difuzate pe postul IDA TV, „Interior, Design și Arhitectură”.

IDA TV se difuzează prin rețeaua UPC, atât în București, cât și în țară.

Pentru cei care nu au timpul necesar vizionării directe, au posibilitatea online,

respectiv www.idatv.ro, unde separat se găsesc și colecțiile video pe tematici.

Urmăriți aici mai multe materiale.

Această modalitate de informare, oferită de postul IDA TV, „Cultura”, cât și tehnologia de înaltă rezoluție pusă la dispoziție Uniunii Arhitecților din România a apărut ca o necesitate de exprimare, documentare și informare atât pentru membrii arhitecți cu posibilități reduse de deplasare, cât și pentru arhitecții activi, studenți-arhitecți. Totodată, emisiunile se adresează și publicului larg dornic de cunoaștere și cultură, o secțiune care nu mai este suficient promovată în acest moment, în mass-media română.

Se deschide astfel o secțiune nouă, în ritmul vieții actuale, cu largi posibilități de implementare imagini, filme și nu numai, tematici dintre cele mai variate, ce își pun amprenta pe activitatea noastră, ca meserie și hobby, un întreg reprezentativ al profesiei de arhitect.

Activitățile ce au loc în cadrul serilor culturale de la Centrul de Cultură Arhitecturală din str. Jean Louis Calderon - respectiv interviuri, lansări de carte, comemorarea activității arhitecților români, expoziții tematice etc., completate cu itinerarii documentare, evenimente, activități ale urbaniștilor și ale restauratorilor, promovarea de obiective și construcții reprezentative ale arhitecturii românești, promovarea  valorilor culturale și de patrimoniu - sunt transpuse în materiale vizuale concludente, concentrate, de larg interes, într-o prezentare modernă și absolut necesară, un plus pentru apreciere și respect pentru ce reprezentăm ca națiune, ce am creat și vom lăsa pentru vremurile care vin.

Rugăm, pe cât posibil, să transmiteți informația și arhitecților pe care îi cunoașteți și  care nu au acces la internet, dar au acces la tv, prin rețeaua UPC.

Vă așteptăm cu impresii, opinii, idei și propuneri de promovare a diferitelor tematici la nivel național, din toate zonele țării, prin intermediul filialelor Uniunii Arhitecților și individual.

Vă urăm vizionare plăcută!

VĂ INVITĂM SĂ URMARIȚI 


coordonator program,

arh. Dorina Ciobanu

senator

Contact: email: dor2751@yahoo.com

Tel. 0733.680.656 /  0722.623.575

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc