Publicat: 28 mai 2021, ultima actualizare: 28 iunie 2021

AMR 3 ZILE... igloo prelungește înscrierile la concursul de design #AlegeAsumat

Avem o veste bună, mai ales pentru studenții pe care provocarea noastră i-a prins în sesiune:
PRELUNGIM ÎNSCRIERILE în competiție până la 30 iunie.

Premiile, tema și regulamentul rămân neschimbate 🙂

Noul calendar al concursului este:

5-14 iulie: Evaluare și alegerea proiectelor finaliste
15-23 iulie: Anunțarea proiectelor câștigătoare pe igloo.ro

ÎNSCRIE-ȚI PROIECTUL

Mult succes!

-----

În perioada 17 mai – 17 iunie 2021 igloo lansează un concurs de design urban cu premii în valoare de 6000 Euro.

Primii 100 de participanți care își înscriu proiectele primesc automat cartea Orașul fericit.

Competiția se desfășoară cu sprijinul BAT România.

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu banalul muc de țigară pe care îl aruncăm, într-o fracțiune de secundă, pe jos? Ceea ce poate părea un gest reflex mărunt și inofensiv capătă, prin multiplicare, proporții uriașe, cu consecințe vizibile în comunitățile în care trăim.

Când anual sute de kilograme de chiștoace invadează străzile orașelor, atunci alegerile fiecăruia dintre noi contează și pot deveni exemple – pe cât de simple, pe atât de eficiente și convingătoare – de bună purtare, de responsabilitate și responsabilizare, de grijă pentru viitor, pentru oraș, pentru noi înșine și pentru ceilalți.

După succesul inițiativei BAT România „Alege Asumat un Oraș Curat” ce s-a desfășurat în București, Iași și Constanța în 2019-2020 și prin care s-au colectat peste 1,7 tone de mucuri de țigări valorificate apoi energetic, cu zero impact asupra mediului, programul continuă în 2021 cu o competiție de design, ce va încuraja comportamentul responsabil și va susține comunitatea creativă locală, oferind soluții sustenabile pentru un oraș curat.

În contextul acestui amplu proiect de implicare socială și ecologică, igloo lansează către arhitecți, designeri și artiști invitația de a concepe designuri de scrumiere stradale alături de scrumiere individuale/portabile (pocket ashtrays). Cele două obiecte trebuie să reflecte ideea de responsabilitate individuală și colectivă și să fie gândite ca un ansamblu coerent  din punct de vedere tematic/stilistic/funcțional etc. Între ele să existe, deci, un dialog, un fir de legătură.

Competiția se desfășoară în perioada 17 mai – 17 iunie 2021, însumează premii în valoare de 6000 Euro (3000 Euro premiul I; 2000 Euro premiul II; 1000 Euro premiul III) și se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani. Participarea este gratuită. Primii 100 de participanți care înscriu proiecte valide primesc automat cartea Orașul fericit. Transformându-ne viețile prin design urban, publicată de igloo media.

Juriul este alcătuit din:

Cele trei proiecte câștigătoare vor fi anunțate public în perioada 24-29 iunie 2021 pe igloo.ro și pe canalele social media ale igloo.

Toate informațiile despre competiție, temă, coordonate tehnice și formularul de înscriere sunt disponibile AICI.

Regulamentul complet poate fi accesat AICI.

BAT România susține această competiție de design care reflectă strategia companiei de a construi un viitor mai bun pentru consumatori, angajați și societate. Colectarea selectivă a chiștoacelor și contribuția clară și valoroasă la economia circulară reprezintă o parte importantă a acestei strategii, care presupune reducerea plasticului utilizat, reducerea cantității de deșeuri și reciclare.

Succes și inspirație tuturor!

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc