In memoriam arh. Cristian PETRESCU

Cu profunda durere, Uniunea Arhitectilor din Romania anunta disparitia fulgeratoare a colegului, colaboratorului si prietenului nostru, arh. Cristian PETRESCU.

Suntem alaturi de arh. Stela PETRESCU, presedinta Comisiei de Cenzori a UAR, colaboratoare devotata si specialista apreciata si stimata, in aceasta incercare crancena.Dumnezeu sa-l aiba in paza!

Arhitectul Cristian Petrescu a absolvit UAUIM cu diploma de conductor arhitect in anul 1975 si arhitect diplomat promotia 1988, a activat la ICPILA Bucuresti, la Romconsult - elaborand proiecte pentru strainatate, la ISLGC - Prodomus in perioada 1988-1999.

In cadrul Ministerului Educatiei Nationale a fost manager de proiect pentru Programul de Reabilitarea Scolilor, realizat cu Banca Mondiala in anii 1999-2000 si a fost expert TIEMS (Belgia) in managementul prevenirii si reducerii riscului la dezastre.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc