In Memoriam arh. Marinel Daia

Anunțăm cu profund regret plecarea dintre noi a domnului arhitect MARINEL DAIA - (n.1931), specialist cu înaltă ținută profesională, care a activat începând din anul 1957 ca arhitect proiectant în Direcțiile de sistematizare arhitectură și proiectarea construcțiilor Ploiești și Brașov, și ulterior ca director tehnic al Direcției Monumentelor Istorice și expert în cadrul Ministerului Culturii.

Premiile Uniunii Arhitecților din România din anul 1961 pentru Restaurarea Bisericii Sf. Apostoli – Ploiești, din anul 1967 pentru extinderea Hotelului Carpați Brașov, din anii 1968-1969 pentru Concursul de locuințe și din anul 1978 pentru construcții la Șantierul naval Constanta sunt doar câteva dovezi de recunoaștere a unei activități profesionale de excepție pe parcursul a peste patru decenii.

Suntem alături de familie, colegi și prieteni în greaua pierdere suferită. Trupul neînsuflețit va fi depus joi, 03 octombrie 2019, ora 13.00, la Capela Bisericii Razoare, str.‎Drumul Sării nr. 119, cartier Cotroceni.

Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 04 octombrie, orele 12.30, la Cimitirul Domnești (Ghencea 2)

Condoleanțe familiei și apropiaților!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Uniunea Arhitecților din România

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc