In memoriam arh. Prascovia-Pasa ANDREEV

Cu durere, Uniunea Arhitectilor din Romania anunta decesul arhitectei Prascovia-Pasa ANDREEV colega indragita si specialist respectat din judetul Tulcea.

Absolventa a Institutului de Arhitectura Ion Mincu din Bucuresti, promotia 1979, doamna arhitect Andreev a activat in cadrul Administratiei publice locale ca Sef Serviciu de Urbanism si Amenajarea Teritoriului, a elaborat teme de proiectare ptr. proiectele de urbanism, amenajare teritoriu si studii aferente, etc. A lucrat, in perioada 1991-2001, la S.C. Starproiect S.A. Tulcea proiectare constructii civile industriale, edilitare, lucrari de urbanism si amenajarea teritoriului. A fost arhitect proiectant, sef de proiecte si director al societalii. Prascovia-Pasa ANDREEV a fost membra a comunitatii Rusilor Lipoveni din Romania, presedinta organizatiei judetene a acesteia in perioada 1992-2000, consilier judetean din partea acestei comunitati, in 1992-2000 si membra in Consiliul Pentru Minoritati Nationale de pe langa Guvernul Romaniei, in perioada 1993-1996.

Adresam condoleante si suntem alaturi de familia indurerata.

Dumnezeu sa o aiba în paza!

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc