Publicat: 22 noiembrie 2015, ultima actualizare: 24 noiembrie 2015

înCHIPuiri, expoziție de pictură Cristina Țurlea

înCHIPuiri - expoziție Cristina Țurlea, 26 noiembrie 2015, 18:00, la Centrul de Cultură Arhitecturală UAR

Joi, 26 noiembrie 2015, ora 18.00, la Centrul de Cultură Arhitecturală a UAR, din București, strada Jean Louis Calderon nr. 48, se va deschide o nouă expoziție semnată de arhitecta Cristina Țurlea. Titlul:înCHIPuiri. Sunt o seamă de portrete, multe inspirate de opere ale altor pictori, dar și tablouri iscate din imaginația pictoriței. Toate subsumate unor versuri din "Visul unei nopți de vară" de Shakespeare. Expoziția poate fi vizitată în perioada 26 noiembrie- 8 decembrie 2015, între orele 10.00-18.00.

Pictorița arhitectă se confesează: "ÎnCHIPurile pornesc de la o stare de libertate în care imaginația s-a transferat pe pânză fără opreliști, pentru că lumea poate fi văzută și altfel decât o vedeam mai ieri. Închid ochii și rezultatul imaginației sunt închipuirile care uită uneori de real. Ce e nou față de precedentele expoziții? Am abordat tehnici diferite, dacă până acum lucram preponderent în ulei și acrilic, acum majoritatea tablourilor sunt realizate într-o tehnică mixtă, tușuri, foițe, materiale organice și minerale, fapt care, după părerea mea, le dă o notă de neconvențional ce se armonizează foarte bine cu subiectul Închipuiri. Aproape jumătate dintre tablouri sunt portrete de dimensiuni identice, deși în stiluri diferite. Modelele au fost personaje reale și tablouri sau detalii din tablouri ale unor mari pictori cărora le aduc astfel un omagiu."

Așadar, "plăsmuri de chipuri frumoase - cum scrie în catalogul expoziției -, țesuturi de lumini și întuneric, forme și sunete încremenite, ascunzișuri și luminișuri, taină și mister... Închipuirea la capătul căreia nu mai suntem cei din clipa dinainte."

Cristina Țurlea a mai avut câteva expoziții personale - "Culori și culoare", pictură, 2010, Sala Octav Doicescu, UAR; "City-ul bancar București", fotografie, 2010, Sala Rotondă, BNR; "înSemne în Culoare", pictură, 2011, Centrul de Cultură Arhitecturală UAR; "Joc de Culori", pictură, 2012, Sala Rotondă BNR; "Malta. Muze, îngeri, mandale", pictură, 2014, Centrul de Cultură Arhitecturală UAR - și a participat la câteva expoziții colective: "Dincolo de arhitectură", pictură, 2011, Galeria Dialog, Primăria S2; "Culori în familie", pictură, 2014, Centrul Cultural "Mihai Eminescu"; "Siluetele orașului istoric și spații urbane vazute de arhitecți", pictură, 2014, Sibiu; "Blouse roumaine, femme roumaine", pictură, 2015, ICR Lisabona.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc