Publicat: 5 mai 2017

Informații excursie tematică 12 mai Cluj (în cadrul Balului Arhitecților 2017)


Pentru ca ne dorim ca Balul Arhitectilor 2017 sa fie o amintire placuta pentru participanti, in data de 12 mai 2017 vom organiza o Excursie tematică.

Program:

09:30                        Întâlnire participanți (Strada Avram Iancu la intrarea in Cimitirul Central)

10:00 – 11:30         Vizita cu ghid specializat la Fabrica de placi ceramice Cesarom din Cluj.

12:00 – 14:00         Vizita la Salina Turda (tur Ghidat)

14:00 – 15:00         Brunch (masă) la casa de oaspeți a familiei Rațiu 

15:00 – 16:00         Tur ghidat centru oraș Turda, sau vizită la fosta fabrică de Bere Turda

16:00 – 16:45         Deplasare spre Răscruci

16:45 – 17:30         Vizitarea Castelului BÁNFFY din RASCRUCI 

17:45 – 18:45         Vizitarea Castelului BÁNFFY din BONȚIDA

Vizitatorii vor beneficia de materiale documentare si ghid profesionist.

Participarea la excursie este limitata la 100 de persoane in ordinea inscrierii.

Excursia este oferită participantilor la Balul Arhitectilor de catre Cesarom, producator de placi ceramice cu o lunga istorie marcata de produse inovatoare cum ar fi gresia cu relief, vizibila si azi in Gara de Nord si majoritatea statiilor de metrou din Bucuresti.

www.cesarom.ro

 

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc