Publicat: 21 martie 2017

Vernisaj expoziție "arh. Ioana Grigorescu - expresia sincerității", luni 27 martie, ora 17.00, la CCA

În cadrul acțiunilor consecvente de promovare a patrimoniului Uniunii Arhitecților din România, dar și a unor arhitecți români de mare prestigiu, se anunță organizarea expoziției

„ARH. IOANA GRIGORESCU - EXPRESIA SINCERITĂȚII”,

în cadrul căreia va fii prezentată o selecție de lucrări de grafică ale acestei, cu precădere autoportrete, dar și portrete ale unor apropiați ai săi, cum ar fi cele ale arhitectului Nicolae Diaconu sau ale altor prieteni sau colaboratori, toate ilustrând cu prisosință preocupările artistice și intelectuale ale unei remarcabile arhitecte, care, între 1960-1972, a înscris o pagină de excepție în restaurarea monumentelor istorice cu precădere din nordul Moldovei.

Evenimentul deschide o serie de manifestări înscrise în programul UAR „2017 - ANUL ARH. IOANA GRIGORESCU” prin care se urmărește cunoașterea creației unei mari arhitecte, astăzi aproape uitate.    

Desenele, majoritatea crochiuri de mare expresivitate, reprezintă numai o foarte mică selecție, prezentată acum public pentru prima oară și fac parte din cele căteva sute de lucrări de grafică existente în Fondul documentar arh. Ioana Grigorescu aflat în grija UAR și care este în curs de cercetare, alături de alte studii, proiecte sau documente scrise ale arhitectei.

Sperând că expoziția va stârni interesul publicului, cel puțin al celui de specialitate, vă așteptăm cu cea mai mare plăcere la vernisajul care va avea loc

luni 27 martie 2017, ora 17:00 la Centrul de Cultură Arhitecturală

din str. Jean Louis Calderon 48

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc