Componența Comisiei de selecție a proiectului care va reprezenta România la cea de-a 18-a Expoziție Internațională de Arhitectură – la Biennale di Venezia în anul 2023

Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român și Uniunea Arhitecților din România organizează, în perioada 27 septembrie 2022 – 16 ianuarie 2023, concursul pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 18-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură - la Biennale di Venezia 2023, concurs public de creație deschis participării autorilor individuali sau reuniți în grupuri, ori persoanelor juridice fără scop patrimonial (organizații neguvernamentale).

Specialiștii care au fost nominalizați prin OMC nr. 3475/2022 ca membri ai Comisiei de selecție a proiectului care va reprezenta România la Expoziția Internațională de Arhitectură – la Biennale di Venezia 2023 sunt următorii:

1. domnul arh. Attila Kim, Comisarul participării României la cea de-a 18-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură - la Biennale di Venezia

2. doamna Monica Joița, reprezentantul comun al Institutului Cultural Român și Ministerului Afacerilor Externe;

3. doamna arh. Cosmina Goagea

4. doamna arh. María Rosa Cervera Sardá

5. domnul arh. Krzysztof Ingarden

6. doamna arh. Ioana Alexe

7. doamna arh. Angela Kovacs

Pentru a afla mai multe detalii despre organizarea Concursului național, vă rugăm consultați anunțul oficial:  http://www.cultura.ro/concurs-national-pentru-selectarea-proiectului-care-va-reprezenta-romania-la-cea-de-18-editie

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc