Publicat: 18 martie 2022

Filmul expoziției "La mujer que soy. 7 arquitectas rumanas y sus obras"

Cu ocazia împlinirii a 100+3 ani de activitate oficială a femeilor în domeniul arhitecturii în România, Uniunea Arhitectilor din Romania în colaborare cu Instituto Cultural Rumano Madrid/Institutul Cultural Român de la Madrid din Madrid și Colegio Oficial de Arquitectos de La Rioja, prezintă în cadrul festivalului “Mujeres en el Arte en la Rioja”, o expoziție care ilustrează, prin 7 portrete de arhitecte remarcabile, marile etape de evoluție profesională.

Mai multe detalii despre expoziția “La Mujer Que Soy”, care se desfășoară în Logrono, La Rioja, Spania, până pe data pe 27 martie, veți putea citi, în curând, într-un articol special al Revistei Arhitectura nr. 1-2, 2022.

Autori: Ileana TUREANU, Ioana ALEXE, Andy ARIF 

Muzică: trupa Algebra https://algebraro.bandcamp.com/music

Video&Edit: Andy ARIF

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc