Publicat: 19 decembrie 2016

La Sibiu, 3 evenimente într-unul singur

Data de 13 decembrie a fost o zi cu noroc pentru participantii la evenimentul organizat la Sucursala UAR din SIBIU:

A avut loc intalnirea festiva, anuala a membrilor sai, gata sa-si povesteasca ce s-a mai intamplat peste an, cat de draguti le sunt nepotii, cum o mai duc cu sanatate, etc.,etc.., si la final s-au imbratisat si s-au felicitat cu ocazia sarbatorilor de iarna .

Evenimentul s-a petrecut la Biblioteca ASTA, gazda deja traditionala, care din 2011 a gazduit majoritatea evenimentelor organizate de Sucursala noastra.

Evenimentul a marcat si aici, la Sibiu, SEMICENTENARUL DUILIU MARCU, (1966-2016), “ Omul, arhitectul si profesorul Duiliu Marcu “

In deschidere am avut parte de o conferinta interesanta sustinuta de d-na profesoara dr. arh. Mariana Croitoru - coordonatorul proiectului. Acest proiect cultural a fost finantat de Uniunea Arhitectilor din Romania in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu “ din Bucuresti.

Dupa conferinta care ne-a potolit setea de cunostiinte legate de viata si opera marelui architect, a urmat deschiderea sticlelor cu sampanie. In timp ce paharele se umpleau a avut loc o tombola ai carei trei castigatori au intrat in posesia cate unei brosuri Duiliu Marcu, cu autograful d-nei profesoare Mariana Croitoru.

Intr-o atmosfera relaxata, toti cei prezenti au facut turul expozitiei, beneficiind de ghidajul d-nei Croitoru, care cu pasiune si rabdare a dat explicatii amanuntite in dreptul fiecarui panou.

Dupa acest efort intelectual, foamea de cunoastere s-a transformat in foame adevarata. Petrecerea si povestile stimulate de o tuica de casa si un vin bun de Recas au durat pana seara tarziu, cand cu greu, colegii mei, s-au despartit cu parere de rau si cu angajamentul ca o sa incercam sa ne vedem mai des.

Va doresc, cititori ai acestor randuri, sa va bucurati de astfel de intalniri in care sa imbinati cele doua obiective principale ale Uniunii noastre: promovarea activitatilor cultural-arhitecturale si a celor sociale in interesul membrilor sai si a vizibilitatii noastre ca breasla in randul societatii civile.

 

SARBATORI si CRACIUN FERICIT !

La Multi Ani !

Arh. Mircea TIBULEAC

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc