Publicat: 5 iulie 2023

“Lacul Telega - O viziune arhitecturala si istorica” care va avea loc miercuri, 12 iulie 2023, ora 17, la Palatul Culturii din Ploiesti - Sala Coloanelor

Va invitam la vernisajul expozitiei “Lacul Telega - O viziune arhitecturala si istorica” care va avea loc miercuri, 12 iulie 2023, ora 17, la Palatul Culturii din Ploiesti - Sala Coloanelor.

Organizatorul expozitiei este Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” in parteneriat cu Consiliul Judetean Prahova, Muzeul de Istorie și Arheologie Prahova și Uniunea Arhitecților din Romania Filiala Muntenia.

Lacul Telega, renumit inca din perioada interbelica si pana in anii ’90 pentru amenajarea balneara, este in acest moment parasit datorita ignorantei autoritatilor locale din ultimile doua decenii.
Speram sa generam un impuls prin contributia si ideile tinerilor pentru ca acest loc sa poata redeveni un obiectiv turistic si balnear si sa poata chiar cataliza destinul comunitatii locale.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc