Publicat: 9 noiembrie 2015, ultima actualizare: 19 noiembrie 2015

Lansare carte: "Arhitectura - profesia mea", arh Gheorghe Leahu

Joi, 12 noiembrie 2015 începând cu ora 17:00, Librăria Mihai Eminescu, găzduiește lansarea albumului "ARHITECTURA - PROFESIA MEA", eseu închinat meseriei sale de cunoscutul arhitect Gheorghe Leahu.

Invitați:
-dr. arh. Curea Viorica, Președintele Uniunii Arhitecților din România
-prof. dr. ah. Romeo Belea, autorul proiectul Teatrului Național din București
-prof. dr. arh. Sorin Vasilescu, autorul unor valoroase publicații de arhitectură
-Silvia Colfescu, Director al Editurii Vremea

ARHITECTURA - PROFESIA MEA este un eseu închinat acestei splendide meserii, cea de arhitect, acestei uriașe activități creatoare de case, palate, catedrale, monumente și orașe, pe care arhitecții și constructorii au conceput-o și au lăsat-o moștenire pretutindeni pe întinsul pământului.
Cartea se adresează în primul rând arhitecților de orice vârstă, formație și experiență, studenților de la Arhitectură, elevilor de liceu, talentați la desen și matematică, precum și marelui public interesat să cunoască tainele arhitecturii.
În cele 24 de capitole, autorul a consemnat cum a învățat să proiecteze case, cum a respectat și apărat patrimoniul lăsat nouă de înaintași și cum a descoperit, prin călătorii, atracțiile turistice ale arhitecturii lumii.
Cartea cuprinde secvențe variate și caracteristice ale profesiei, pe care arhitectul Gheorghe Leahu o practică de multă vreme, cu pasiune și demnitate.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc