Publicat: 8 decembrie 2023

Vă invităm la lansarea revistei Arhitectura cu numărul 6, joi, 14 decembrie, în Calderon 48

15 ediții, o tradiție de 30 de ani, 15 secțiuni tematice, mii de arhitecți, absolvenți, studenți, profesori, urbaniști, designeri, scenografi, restauratori, istorici, critici de artă, fotografi, din nou ÎMPREUNĂ pentru o ARHITECTURĂ mai BUNĂ.

Bienala Națională de Arhitectură rămâne cel mai amplu și edificator eveniment al arhitecților și singura competiție profesională de nivel național care vrea și poate să reflecte nivelul profesiei, strategia statului în domeniu (sau lipsa sa de implicare), interesele dezvoltatorilor, implicarea arhitecților în înțelegerea fenomenelor sociale, economice și culturale și soluțiile lor, geografia talentului și creativității profesionale, repartiția interesului și inventivității și excelența, oriunde s-ar afla. 

Bienala Națională de Arhitectură vrea și poate să unească arhitecții, indiferent de organizația în care activează, să adune școlile de arhitectură din țară (și vecini) și să pună în luptă dreaptă profesorii cu studenții și absolvenții lor, să prilejuiască întâlniri între birourile mari cu cele aflate la început de drum, să aducă în prim-plan birouri de arhitectură care lucrează în cele mai îndepărtate colțuri ale țării, să mobilizeze la salvarea, recuperarea și protejarea patrimoniului, a tradițiilor și a valorilor naționale, să încerce să păstreze acasăvalorile profesionale și umane, făcându-le cunoscute și recunoscute, dovedind bun-simț și competiție dreaptă, onestitate și responsabilitate, respect pentru înaintași, generozitate față de urmași.

Bienala Națională de Arhitectură vrea și poate să ajute la repararea rupturii dintre generații, ajutându-le să se cunoască și să se respecte reciproc, să omagieze excelența și să o promoveze și în afara țării.

Vă așteptăm să ne bucurăm împreuna de arhitectura de bună calitate!

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc