Publicat: 16 aprilie 2012, ultima actualizare: 4 iunie 2014

Lansarea cartii "Arhitectii si Exilul"

Uniunea Arhitectilor din Romania anunta lansarea cartii "Arhitectii si Exilul", realizata de dr. arh. Adrian Mahu, la Centrul de Cultura Arhitecturala al UAR (str. Jean Louis Calderon, nr. 48, Bucuresti) in ziua de joi, 26 aprilie 2012,ora 13:00.

Din cauza regimului totalitar au parasit Romania circa 1300 de arhitecti. Dintre acestia, multi erau personalitati in domeniu si exilul lor a reprezentat o lovitura importanta data arhitecturii din Romania.

Cartea prezinta activitatea a 68 de arhitecti in 448 de pagini folosind peste 800 de imagini color.

Dr. arh. Adrian Mahu a realizat circa 50 de cladiri si publicat peste 300 de studii si articole de specialitate.


Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc