Lansarea concursului destinat proiectelor de regenerare a zonelor istorice "Premio Gubbio 2015"

Premiul Gubbio 2015

Associazione Nazionale Centri Storico-Artistici - ANCSA (Italia) și Primăria Gubbio (Italia) premiază proiectele din zonele istorice de conservare și regenerare. "Premio Gubbio 2015" se desfășoară la nivel european și este deschis instituțiilor publice, sectorului privat și universităților. Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 27 februarie 2015.

Sunt apreciate necesitatea proiectelor și abilitatea acestora de a integra conservarea și inovarea în pentru a determina regenerarea fizică, socială, culturală și economică a cadrului construit. Gestiunea eficace economică și socială direcționată spre protejarea zonelor istorice și integrarea planificării spațiale și a designului arhitectural sunt alte două criterii la care proiectele participante trebuie să răspundă.

Două dintre secțiunile concursului sunt destinate participanților din Italia și una celorlalte țări europene. Aceasta din urmă secțiune este deschisă instituțiilor publice și organismelor private care au promovat sau executat proiecte, planuri sau programe aprobate sau legal recunoscute după 1 ianuarie 2008.

Descărcați de aici anunțul lansării concursului, în italiană și engleză.
Mai multe informații pe www.ancsa.org și la adresa info@ancsa.org.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc