Publicat: 3 noiembrie 2014, ultima actualizare: 5 noiembrie 2014

LANSAREA NUMĂRULUI DUBLU 4-5/2014 al revistei ARHITECTURA

Revista ARHITECTURA, publicația Uniunii Arhitecților din România, fondată în 1906, are plăcerea să vă invite la manifestările proiectului editorial ARHITECTURA ORAȘULUI-VECINĂTATE.

-LANSAREA NUMĂRULUI DUBLU 4-5/2014 al revistei cu tema ARHITECTURA ORAȘULUI-VECINĂTATE are loc LUNI, 10 noiembrie, ora 17.00, la sala de expoziții și întâlniri a Centrului de Cultură Arhitecturală al UAR, din strada Jean Louis Calderon, nr 48.

Miercuri, 12 noiembrie, ora 12.00 -WORKSHOP despre VECINĂTATE -sala de consiliu, etaj 1, Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" București, strada Academiei 18 - 20.

Vineri, 14 noiembrie, ora 10.00 - emisiunea ”Infocult”, Radio Romania Cultural

Luni, 17 noiembrie, ora 11.15 -ÎN DIRECT DESPRE VECINĂTATEla emisiunea ”Zebra” - RFI România, moderator Mihaela Dedeoglu (frecvențe: București - 93,5 fm, Iași - 97,9 fm, Craiova - 94 fm, Cluj - 91,7 fm).

Luni, 17 noiembrie, ora 17.00 - MASĂ ROTUNDĂ- ORAȘUL ȘI VECINĂTATEA sau despre arhitectura spațiului intermediar - sala Clubul Țăranului, Muzeul Țăranului Român, strada Monetăriei 3.

ARHITECTURA ORAȘULUI-VECINĂTATE este un proiect editorial al Uniunii Arhitecților din România organizat de revista ARHITECTURA.

Evenimentele care îl însoțesc sunt realizate cu sprijinul Centrului de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecților din România, Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu", București, Muzeului Țăranului Român - Clubul Țăranului, Radio România Cultural și Radio France Internationale.

Parteneri media: Agerpres, Arhitext, arhiforum.ro, Radio România Cultural, Radio France Internationale, modernism.ro

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc