Publicat: 10 august 2022

Revista Arhitectura 1-2/2022 - Visul unei scoli de vara

De ce să citești despre școală în vacanță?

Pentru că ai nevoie să fugi din orașe și din universități, să descoperi locuri, să afli cine ești, să înveți de la cei ca tine și de la cei diferiți, să fii liber să pui cu mâna ta piatră peste piatră, să te urci pe ele și să privești peste capetele celorlalți. 

Să te joci cu pământul și să-ți iasă un castel, să faci din lemn și din stuf un adăpost. Să atingi texturi din materiale naturale, să simți cu mâna și cu inima.

Să privești cerul și să visezi la orașe încă neinventate.

Bine, dar cum să călătorești în astfel de locuri? Unde să înveți altfel?

Cine să te învețe fără să-ți dea lecții și teme pentru acasă? 

Știm noi cine și unde!

Noul număr al revistei Arhitectura este un vehicul care te duce cu viteza gândului de la Țibănești la Bunești. De pe Dealul Cerului în Țara Colibelor, de la Piscu la Jurilovca, de la Casa cu Har la Palat în Florești. Te așteaptă o întreagă rețea de școli de vară, locuri în care zilele îți vor fi pline de emoții, experințe și oameni noi.

Ne găsiți în librăriile Cărturești, Mihai Eminescu, pe Patrimonescu și la sediul UAR.

Revista Arhitectura nr. 1-2 “Visul unei Școli de Vară” și-a întins aripile de hârtie și a început zborul din școală în școală.

Pe 6 august a fost lansarea la Școala de la Bunești: 

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc