Publicat: 7 octombrie 2015, ultima actualizare: 8 noiembrie 2015

Le Corbusier celebrat într-un eveniment marca UAR

În data de 8 octombrie, cu începere de la ora 16:00, Uniunea Arhitecților din România organizează, în prelungirea Zilei Mondiale a Arhitecturii, primul eveniment din seria "Mari Arhitecți Contemporani: Le Corbusier, Frank Ghery, Jean Nouvel." Participă arhitecții Viorica Curea, Mircea Ochinciuc, Alexandru Panaitescu.

Întâlnirea este prilejuită de împlinirea a 128 de ani de la nașterea lui Le Corbusier (6 octombrie 1887) și 50 de ani de la trecerea sa în eternitate (27 august 1965).
Evenimentul are loc la Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR (str. J. L. Calderon 48, București).
La cea de-a XX-a reuniune a Consiliului Uniunii Internaționale a Arhitecților, care s-a desfășurat la Barcelona în 1997, s-a decis ca Ziua mondială a arhitecturii să fie sărbătorită, împreună cu Ziua habitatului, în prima luni din octombrie.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc