Publicat: 25 octombrie 2018

Lansare volum aniversar "MAC 80. Emil Barbu Popescu – Contribuții la Dezvoltarea Arhitecturii Românești și a Invățământului de Specialitate", 5 noiembrie 2018, ora 17.00, în Calderon 48

Avem deosebita onoare de a vă invita să fiți alături de noi luni 5 noiembrie 2018, ora 17.00, la sediul Uniunii Arhitecților Români din str. Jean-Louis Calderon nr. 48, sector 2, București, la evenimentul lansării volumului aniversar bilingv MAC 80. Emil Barbu Popescu – Contribuții la Dezvoltarea Arhitecturii Românești și a Invățământului de Specialitate. 

Lansarea va avea loc în prezența personajului principal al cărții și a numeroși prieteni ai săi, care vor lua cuvântul cu acest prilej.

Volumul monografic a fost realizat la Editura Universitară ”Ion Mincu” în urma unui parteneriat încheiat între Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” – București, Uniunea Arhitecților Români și Fundația Arhitext, are 272 de pagini bogat ilustrate și numeroase texte și comentarii prin care sunt puse în evidență anumite trasee de evoluție ale arhitecturii românești din ultimii cincizeci de ani.  

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc