In memoriam arh. Mihai Maicovschi, 29.10.1955 – 16.02.2021

UNIUNEA ARHITECȚILOR DIN ROMÂNIA - FILIALA JUDEȚEANĂ GORJ și ORDINUL ARHITECȚILOR DIN ROMÂNIA - FILIALA TERITORIALĂ OLTENIA - REPREZENTANȚA JUDEȚEANĂ GORJ anunță cu tristețe dispariția, după o lungă suferință, a colegului nostru, arhitect Mihai Maicovschi, azi 16.02.2021.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

--------

Catre toti arhitectii din Oltenia
Arhitectul Mihai MAICOVSCHI, presedintele grupului de arhitecti, membri ai U.A.R., din judetul Gorj, de astazi 16 februarie 2021, nu mai este printre noi, arhitectii Olteniei.

Ca reprezentant al arhitectilor din judetele Dolj, Olt si Mehedinti, membri ai U.A.R., in numele acestora transmit sincere condoleante atat familiei greu incercate dar si "familiei" arhitectilor din Gorj, parasiti de unul de-al dansilor, la doar numai 65 ani inpliniti la sfarsitul anului trecut !Suferinta pe patul spitalului l-a epuizat si tot ceeace a mai avut de realizat, ca arhitect, a primit un banal "punct"! Clopoteii colectiei sale vor plange neincetat dupa cel ce i-a colectat, restaurat, ingrijit si care le-a dat o noua speranta de viata !! Clinchetele lor vor aminti tuturor arhitectilor din Oltenia despre amprentele pe care le-a lasat, ca arhitect, pe fata pamantului.Amintirea sa va ramane vesnica in lumea aceasta, a creatorilor de patrimoniu construit din Oltenia, arhitectii, numele sau fiind asezat, la loc de cinste, spre neuitare, asa cum a facut si el pentru inaintasul sau, arhitectul Julius DOPPELREITER.   

Vesnica pomenire fa-i Doamne!

U.A.R.  Fil. Euro. S - V  Oltenia

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc