Publicat: 30 mai 2016

Monumentul Eroilor Făgăraș, arhitect Daniel Cincu

În data de 29 mai, în Municipiul Făgăraș a avut loc ceremonia de sfințire a Monumentului Eroilor ridicat recent în apropirea Catedralei Ortodoxe "Sf Ioan Botezătorul".

Monumentul este proiectat de arhitect Daniel Cincu, membru al Senatului UAR. 

La eveniment au participat I.P.S Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, veteranii de război, militari și ofiteri ai Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de munte "Constantin Brâncoveanu", reprezentanți ai Ministerului Apărării, membri Asociației Veteranilor de Război și urmașii acestora, membrii Asociației Detinuților Politici.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Naţională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Naţională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecţilor și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediţii, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanţarea proiectelor cu caracter cultural şi social ce au ca scop susţinerea obiectivelor incluse în statutul şi strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluţii pentru un anume loc şi/sau pentru un program de arhitectură, spaţii publice, oraşe sau aşezări rurale, amenajări, design grafic etc