Publicat: 13 martie 2017

Prezentare carte: My modernism (autodenunț), Dorin Ștefan, 15 martie, ora 17.00 la CCA

„Arhitectura. Oare ce-o fi? La început a fost mult desen: cu creion, în tuș, cu tempera. Zile și nopți desenai. Dar imediat au venit și modelele, provocările, 'virusul'. Virusul arhitecturii. Dacă te prinde nu există antidot. La început sunt mulți atinși de virus, dar pe parcurs la fel de mulți abdică. Încetul cu încetul sfera se micșorează. Lumea ta se restrânge. În ea nu mai încap decât Le Corbusier, Mies van der Rohe, Gropius. Intri într-o lume în care nu te mai înțelegi cu nimeni. Câțiva, foarte puțini îți împărtășesc și tu le împărtășești 'arhitectura'. Dar nu trece mult și din nou, ca la înmulțirea prin înmugurire te detașezi de ramură:... raționalism, funcționalism, brutalism, vernacular...” D.Ș.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc