Publicat: 18 mai 2016

21 mai - Noaptea Muzeelor 2016 la Casa cu Blazoane

Noaptea Muzeelor ȋntr-o perspectivă inedită, ȋntr-un tărâm magic: Țara Chiojdurilor, Jud. Buzău. Cerul ȋnstelat ne va fi acoperiș, luna felinar, iar Casa cu Blazoane ne va găzdui, cu un program bogat și interesant. Accesul este gratuit. 

Moșnenii, oameni liberi și gospodari, primesc ȋntotdeauna cu bucurie oaspeți. Explorarea acestui ținut se face cu ocazia Nopții Muzeelor prin deschiderea porților unei gospodării-simbol, construcție reprezentativă pentru arhitectura moșnenească. 

Uniunea Arhitecților din România a restaurat "Casa cu Blazoane" și a introdus ȋn circuitul public și turistic acest monument istoric ȋn cadrul unui complex cultural care ȋși propune să găzduiască o gamă complexă de manifestări ce țin de arhitectură, tradiții, meșteșuguri și nu numai. 

De la ora 16.00 până la miezul nopții, #casacublazoane poftește vizitatorii să ȋi treacă pragul de #noapteamuzeelor2016 și să se bucure de un program care pune ȋn prim-plan arhitectura și tradițiile locale: 
16.00 – Lansare proiect „Școala de VAR” – ateliere de meșteșuguri; 
17.00 – Cântec și dans popular cu grupul "Perinița" al comunei Chiojdu condus de prof. Stănescu Elena; 
17.30 – Grupul folcoric "Cununița" din sat Bâsca, condus de prof. Codescu Carmen; 
18.00 – Vernisaj expoziție de fotografie "Țara Chiojdurilor ȋn imagini" realizată de fotograf Andrei Alexandru; 
18.00 - 0.00 - Expoziția permanentă "Evoluța Repertoriului de Modele a Habitatului Moșnenesc din Muntenia"; vizionări de proiecții, prezentări pe tema arhitecturii tradiționale, acțiuni interactive cu teme conexe. 

În grădină, privim cerul ȋnstelat de Chiojdu și gustăm câteva preparate locale.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc