Publicat: 23 mai 2016

Cum a fost Noaptea Muzeelor 2016 la Casa cu Blazoane, Chiojdu, Buzău

Sâmbătă, 21 mai 2016, de sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena, s-a desfășurat Noaptea Muzeelor 2016, un eveniment cu ecou puternic la nivel național. C.O.C.A. “Casa cu Blazoane” (Com. Chiojdu, jud. Buzău) a participat, pentru prima dată, la acest maraton nocturn, ȋnregistrând un număr impresionant de vizitatori pentru un obiectiv care funcționează doar de câteva luni: peste 220 de persoane. 

Domnul arhitect Călin Hoinărescu a ȋnmânat, din partea U.A.R., diplome celor care au susținut activitatea Casei cu Blazoane, domnului primar Andrei-Sergiu Fătu, localnicilor care au donat piese de mobilier pentru expoziția permanentă, echipei care a realizat fresca tematică din clădirea punctului de informare. 

Programul a cuprins și prezentarea inițiativei “Școala de VAR”, sub ȋndrumarea domnului arhitect Florin Enache, iar ȋn grădină au cântat și au dansat cele două ansambluri folclorice din zonă – “Perinița” și “Cununița”. Punctul de informare găzduiește ȋn această perioadă expoziția de fotografie a tânărului fotograf Andrei Alexandru: “Țara Chiojdurilor ȋn imagini”.

foto arh. Daria Mircea

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc