Publicat: 8 iunie 2017

Omagiu lui Frank Lloyd Wright, 8 iunie, Sala Frescelor, ora 18.00

Chiar daca uneori, poate, F. L. Wright si-a meritat numele de F. L. Wrong, totusi, de cele mai multe ori, Wright a fost (W)right.

Incredibila prolificitatea acestui arhitect, tonicitatea lui, condensate in ecuatia lansata chiar de el: CREATIVITATE = EXUBERANTA.
Cati dintre noi, azi, mai avem aceasta exuberanta ?

Putini, foarte putini. Noi nu mai credem la fel de ardent nici in pamant, nici in cer. Iar relatia noastra cu focul (pozitionat intotdeauna central, si nu periferic, in constructiile sale), e una prozaic utilitarista, nu mitica.

Acest arhitect ne invata sa fim noi insine (daca am uitat), ne invata sa iubim viata si arhitectura cu ardoare, sa fim neconventionali, adica nestriviti de compromisuri si timiditate.

S-a nascut pe data de 8 iunie.

Si tot pe data de 8 iunie, dar 150 de ani mai tarziu, va invit in Sala Frescelor sa-l sarbatorim pe acest arhitect care, desi nu foarte inalt fizic (1.75m), in arhitectura a fost si este un gigant.

Va multumesc,
Dan Coma 

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc