Publicat: 16 aprilie 2018

OMAGIU LUI JORN UTZON - luni, 16 aprilie, la ora 18:30, Sala Frescelor

Cu multa emotie va invit, din nou, sa-l omagiem impreuna pe marele arhitect danez!

Acum cateva zile s-au implinit 100 de ani de la nasterea sa.

E greu sa ramai indiferent fata de ceea ce Utzon a realizat.Aceasta ""catedrala a culturii" care Opera din Sydney este, continua sa fie vie, sa inspire, sa ne dea curaj in lupta cu greutatile vietii si sa ne indemne sa fim si noi cat mai creativi!

Daca Einstein a avut dreptate atunci cand a scris: "Creativity is contagious!", atunci nu pot sa spun decat atat: sa ne lasam contaminati!Da, sa ne lasam in intregime contaminati de creativitatea lui Utzon!

Si daca Stefan Augustin Doinas a avut dreptate cand a spus ca doar ce e minune merita sa traiasca pe acest pamant, atunci nu pot decat sa va invit sa cream si noi minuni similare!Nothing less!

Va multumesc si va astept: luni, 16 aprilie, la ora: 18:30 in Sala Frescelor.

Dan Coma

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc