Publicat: 19 iulie 2019

VERNISAJ EXPOZIȚIE: „PESTE LIMITE. DINTR-O PARTE ÎN ALTA”, DANIELA RUXANDRA COSTIN-TUTUNEA

PESTE LIMITE

Dintr-o parte în alta

Galeria Romană are plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziției:  „Peste Limite. Dintr-o parte în alta”, a artistei Daniela Ruxandra Costin-Tutunea, care va avea loc pe data de 15 iulie 2019, ora 19:00 (Bv. Lascăr Catargiu, nr 1, sector 1, București, Piața Romană)

Arhitectă atestată și pictoriță mai puțin atestată, Daniela Tutunea a făcut 8 ani de pictură la Școala Populară de Artă: 3 ani cu pictorul Petre Bedivan și 5 ani cu pictorul Nicolae Iorga.

Deschide acum prima expoziție personală de pictură.

„Am simțit în ultima vreme că lucrul meu se desfășoară firesc doar cu ținte neobișnuite și în sfidarea limitelor. Mai întâi limitele între domenii: pictură și teatru (scenariu, înscenare, scenografie), pictură și mișcare corporală (dans, echilibristică, contorsionism), pictură și istorie biblică. Apoi limite între ramuri ale relatării vizuale: pictură decorativă, pictură iconară, grafică și grafica scriiturii japoneze.  Și nu în ultimul rând,  limite între modalități de exprimare: elaborat și spontan, bogat și parcimonios, energic și liniștit. Niciodată însă mergând în extreme, ci numai dintr-o parte în alta, în echilibru.

Și în încheiere, pentru că iubesc muzica într-atât încât îi simt câteodată legile și când pictez, am organizat expoziția cu un preludiu (pictura de început) și o simfonie (pictura din ultimii 8 ani), cuprinzând allegro (vreme biblică), andante (vreme istorică) și final (mântuirea).”

Daniela Tutunea.

Expoziția este deschisă în perioada 15 iulie-15 august 2019.

Programul galeriei:

Luni-vineri: 10:00-18:00

Sâmbătă: 10:00-15:00

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc