Publicat: 21 iunie 2018

Duminica 24 iunie, de Ziua IEI, Piscu este din nou Sat Cultural al României

Dragi prieteni, stimati colaboratori, 


În anul 2018, Piscu este din nou Sat Cultural al României. Deschidem programul acțiunilor culturale cu Ziua IEI. 

Duminica 24 iunie, ne adunăm la Piscu la o sărbătoare câmpenească cu și despre IE. Vom fi astfel împreună cu românii de pretutindeni care își amintesc la praznicul Sf.Ioan de vară și de frumosul strai strămoșesc. 
La Piscu, după-amiaza va fi plină: 
Școala de la Piscu, str.Câmpului nr.39- orele 16-19:  ateliere de meșteșug pentru copii și nu numai - olărit, linogravură, cusut 
Muzeul Oalelor de Pisc- expoziție de IE din mai multe zone ale României- târg de oale de Pisc producția 2018: Ion Coman, Constantin Sotir și Gheorghe Nicoi - orele 19: Taraful lui Caliu din Clejani
De încălzire și de răcorire vor fi: borș de pește oferit de Clubul Țăranului, Butoiul cu Înghețată și altele. 
Intrarea liberă. În cadrul atelierelor se pot face donații pentru Muzeul Oalelor de Pisc. Vestimentație recomandată: IE
Aceste acțiuni sunt organizate de Școala de la Piscu și susținute de Bancpost. 

În plus, la Căminul Cultural din Piscu, începând cu orele 18,30, Școala de Joacă organizează teatru de păpuși Ridichea Uriașă și alte alteliere de Sânziene.
Și nu în ultimul rând, pentru iubitorii de artă, la Școala de la Piscu, pe câmpul dinspre Mănăstirea Țigănești, puteți vedea expoziția de sculptură Triumf a sculptorului Virgil Scripcariu; se află acasă pentru un răstimp, între expunerile urbane. Anul acesta, expoziția a călătorit: Mogoșoaia - Avenor College - Cluj - Suceava, urmează  Bistrița - Iași. 

Vă așteptăm cu drag!
Adriana și Virgil Scripcariu 
www.piscu.ro

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc