Publicat: 22 mai 2013, ultima actualizare: 4 iunie 2014

Post-Industrial Stories la revista Arhitectura

Revista ARHITECTURA va invita vineri, 24 mai 2013, intre orele 17:00 - 20:00, la prezentarea proiectului independent de fotografie documentara Post-Industrial Stories in cadrul evenimentului "Nopti in proiect".

Ioana Cirlig si Marin Raica surprind cu empatie si perseverenta diferitele dimensiuni ale efectelor crizei sociale si economice actuale. Proiectul demarat in octombrie 2012 va dura doi ani, fiind structurat in patru etape. Cei doi fotoreporteri vor locui acesti doi ani in zonele industriale fotografiate: Brad, Petrila, Anina si Abrud, dar vor calatori si in locuri cu traditie in extragerea si prelucrarea resurselor: Rosia Montana, Zlatna, Anina, Oravita, Ciudanovita, stei, Valea Jiului, Calanul Nou, Moldova Noua.

Revista ARHITECTURA va invita sa descoperiti originalitatea fotografiilor Ioanei Cirlig si ale lui Marin Raica si relevanta continutului proiectului Post-Industrial Stories.
Proiectul independent de fotografie documentara Post-Industrial Stories este un studiu al consecintelor dezindustrializarii in Romania. Marin Raica este pasionat de fotografie de 15 ani, iar timp de 10 ani a lucrat ca fotoreporter si a avut ocazia sa cunoasca in profunzime Romania, in special zonele defavorizate. Ioana Cirlig a absolvit Imagine de Film si este pasionata de fotografie de 7 ani. A lucrat ca fotoreporter 4 ani si, din 2010, este freelancer. Vrea sa faca fotografie documentara si a visat mult timp la un astfel de proiect.
Expozitia de fotografie Post-Industrial Stories va putea fi vizitat? în mansarda redactia ARHITECTURA (Centrul de Cultura Arhitecturala al UAR, str. J. L. Calderon, nr 48, Sector 2 Bucuresti).

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc