"Premio Gubbio 2012"

Asociatia Nationala a Centrelor Istorice si Artistice - ANCSA (Italia) si consiliul local al orasului Gubbio (Preugia, Italia), anunta "Premio Gubbio 2012".
Scopul concursului este de a promova progresele concrete in practica din zonele si orasele istorice.

Evaluarea proiectelor participante se va raporta la obiectivele principale culturale si operationale ale ANCSA legate de conservarea activa si regenerarea patrimoniului construit cultural si peisagistic:
- O proiectare adecvata a reutilizarii fizice, sociale, culturale si economice a patrimoniului existent arhitectural si teritorial, proiectare capabila sa integreaze conservarea si inovarea;
- Integrarea efectiva intre nevoile viitoare urbane si design-ul arhitectural;
- Propuneri pentru gestionarea economica si sociala a unor interventii adecvate naturii si scopului lor

Una dintre sectiunile concursului este deschisa organismelor si grupurilor din sectorul public sau privat care au promovat si/sau au implementat planuri, politici urbane si proiecte in tarile europene, altele decat Italia, ulterior datei de 1 ianuarie 2007.

Proiectele, sunt asteptate pe adresa
Associazione Nazionale Centri Storico-Artistici (A.N.C.S.A.)
Segreteria del "Premio Gubbio 2012" c/o Servizio Turistico Associato
Via della Repubblica, 15
06024 GUBBIO (Perugia) - ITALIA

Termeul limita pentru participare este 28 aprilie, data postei.
Proiectele pot fi prezentate in italiana sau engleza.

Regulamentul concursului poate fi descarcat aici: italiana, engleza

Informatii suplimentare pot fi obtinute de la adresa de e-mail:
segreteriatecnica.ancsa@ gmail.com

Lagaturi web externe:
http://www.ancsa.org/
http://www.comune.gubbio.pg.it

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc