Publicat: 30 august 2017

UAR participă la PRINT&SIGN 2017 - cel mai mare târg din industria tiparului și semnalisticii, 26-29 septembrie, Pavilion Central Romexpo

INOVATIE SI TEHNOLOGIE DIGITALA

Uniunea Arhitectilor din Romania va participa la PRINT&SIGN 2017, cel mai mare targ din industria tiparului si semnalisticii din Europa de Sud-Est, sustine inovatiile din domeniu printr-o serie de conferinte si evenimente care acopera zona tiparului digital pe textile, cea a tehnologiilor interactive, display-urilor, semnalistica digitala, inovatia in industria imprimarii tridimensionale, colantarea vehiculelor si designul interior.

Vino intre 26 si 29 septembrie 2017 la conferintele PRINT&SIGN 2017 in Pavilionul Central al Centrului Expozitional Romexpo Bucuresti.

Conferinta PrintTex 2017 - Noile provocari ale imprimarii digitale pe textile

 

Pe 26 septembrie 2017, incepand cu ora 13:00, in Pavilionul Central din Romexpo-Bucuresti va avea loc Conferinta PrintTex 2017 cu tema “Noile provocari ale imprimarii digitale pe textile”. 

Devenita deja traditionala, conferinta reuneste si anul acesta cei mai buni specialisti din piata locala, dar aduce la aceasta editie - cu informatii de ultima ora privind printul pe textile - cei mai buni consultanti la nivel european. Nu rata intalnirea cu Dr. Paul N Ewing de la Smithers Pira, un adevarat guru al printului digital, dar si cu alti speakeri importanti romani si straini, specialisti in tehnologii digitale, fashion design, retail de fashion si solutii digitale de print pe textile: Roland Biemans (consultant LMNS), Bogdan Vasilescu (Grup Transilvae), Traian Luca (Gemini Cad), precum si designerii Andreea Buga, Mirela Bucovicean si Adrian Oianu. Conferinta va fi moderata de Andrei Pena (Dialog Textil)

PrintTex este cel mai mare eveniment dedicat printului pe textile, designului interior și industriei de fashion, desfasurat in cadrul PRINT&SIGN 2017 si iti ofera ocazia de a vedea in functiune peste 150 de echipamente pentru tipar digital, industrial, tipar pe textile, dar si broderie, serigrafie si tampografie, materiale, consumabile, accesorii si multe altele. Vei fi martorul unei adevarate defilari pe catwalk-ul tehnologic din industria tiparului digital si a printului pe textile al celor mai importanti lideri in domeniu, printre care MimakiEFICanonAgfaHPRolandRicohZünd si Huber, alaturi de alte companii locale si internationale. 

Vezi agenda conferintei si rezerva-ti loc aici. Dupa completarea formularului de inregistrare, vei primi un cod unic – pastreaza-l, pentru a-l declara la Punctul de inregistrare din Pavilionul Central, si vei intra in posesia ecusonului personalizat! 

    

Dr. Paul N Ewing (Smithers Pira) vine la PrintTex 2017!

 

Dr. Paul N Ewing, Managing Partner Ewing Innovation LLP si consultant Smithers Pira, cea mai mare autoritate din domeniul printului, ambalajelor si hartiei din lume, este unul dintre speakerii internationali ai Conferintei PrintTex 2017 - Noile provocari ale imprimarii digitale pe textile. PrintTex 2017 va avea loc pe 26 septembrie 2017, in Pavilionul Central din Romexpo-Bucuresti, incepand cu ora 13:00. 

Considerat un adevarat guru al industriei de print digital, reprezentantul Smithers Pira va prezenta date importante pentru piata europeana si, mai ales, pentru cea din Romania. Devenita deja traditionala, conferinta reuneste si anul acesta cei mai buni specialisti din piata locala si internationala, specialisti in tehnologii digitale, fashion design, retail de fashion si solutii digitale de print pe textile, printre care: Roland Biemans (consultant LMNS), Bogdan Vasilescu (Grup Transilvae), Traian Luca (Gemini Cad), precum si designerii Andreea Buga, Mirela Bucovicean si Adrian Oianu. Moderatorul evenimentului va fi Andrei Pena (Dialog Textil)

PrintTex este cel mai mare eveniment dedicat printului pe textile, designului interior și industriei de fashion, desfasurat in cadrul PRINT&SIGN 2017 si iti ofera ocazia de a vedea in functiune peste 150 de echipamente pentru tipar digital, industrial, tipar pe textile, dar si broderie, serigrafie si tampografie, materiale, consumabile, accesorii si multe altele. Vei fi martorul unei adevarate defilari pe catwalk-ul tehnologic din industria tiparului digital si a printului pe textile al celor mai importanti lideri in domeniu, printre care MimakiEFICanonAgfaHPRolandRicohZünd si Huber, alaturi de alte companii locale si internationale. 

Vezi agenda conferintei si rezerva-ti loc aici. Dupa completarea formularului de inregistrare, vei primi un cod unic – pastreaza-l, pentru a-l declara la Punctul de inregistrare din Pavilionul Central, si vei intra in posesia ecusonului personalizat! 

COMUNICAT DE PRESA

 

Ce inseamna PRINT&SIGN pentru piata est-europeana de imprimare digitala

   

PRINT&SIGN 2017, cel mai reprezentativ targ de tipar si semnalistica din Europa de Sud-Est, se va desfasura intre 26 si 29 septembrie in Pavilionul Central din Romexpo, Bucuresti.

Recunoscut drept unadevarat hub al tehnologiilor inovatoare, cu peste 150 de echipamente inovatoare de print digital, consumabile si aplicatii de ultima generatie purtand marcile celor mai mari branduri de profil din lume, PRINT&SIGN (ajuns la editia a 14-a) este un reper foarte important la nivel regional pentru cei care activeaza in domeniile imprimarii si al semnalisticii digitale. La ora actuala, piata romaneasca reprezinta aproximativ 10% din productia pietei de imprimare digitala din Europa de Est, potrivit estimarilorSmithers Pira, cea mai mare autoritate din domeniul printului, ambalajelor si hartiei din lume. Statisticile Smithers Pira cuprind inclusiv productia din Turcia, cel mai puternic jucator din regiune.

 

Cererea mondiala de print digital creste puternic, ceea ce inseamna ca piata va creste la nivel global. Mai multe economii din Europa de Sud-Est sunt prognozate sa creasca, fiind influentate de cererea consumatorilor, astfel incat exista oportunitati pentru a satisface aceasta cerere cu productia locala. In ceea ce priveste exportul, exista oportunitati la nivelul regiunii: statele UE beneficiaza de acces liber in Uniune, iar costurile cu forta de munca in sud-estul regiunii raman inferioare mediei UE (desi acestea cresc puternic in tari precum Romania). Cu toate acestea, este nevoie de investitii in tehnologia de imprimare digitala pentru dezvoltarea pietei locale, precum si de personal instruit”, consideraDr Paul N Ewing, Managing Partner Ewing Innovation LLP si consultant Smithers Pira.

 

Estimarile indica o crestere semnificativa a pietei in urmatorii 5 ani, determinata de o serie de factori fundamentali, cum ar fi economia favorabila pe termen scurt a tiparirii digitale versus serigrafie, cresterea e-commerce-ului (si, odata cu el, a capacitatii de reconfigurare a lanturilor de aprovizionare pentru tiparirea la cerere prin intermediul printului digital), imbunatatirea impactului printului digital asupra mediului, comparativ cu imprimarea traditionala etc. Cresterea va afecta pietele de imbracaminte, semnalistica si amenajarile interioare. “Pe masura ce vor creste aceste piete, va creste si potentialul imprimarii digitale”, estimeaza Ewing.

Considerat un adevarat guru al printului digital,Dr Paul N Ewing vine la PRINT&SIGN ca speaker la Conferinta PrintTex 2017, care va avea loc pe 26 septembrie, in sala Cupola din Romexpo-Bucuresti (Pavilionul Central), incepand cu ora 13:00.

 

***

Cine este Dr Paul N Ewing?

 

Consultant asociat la Smithers Pira si managing partner la Ewing Innovation LLP, companie de consultanta specializata in R&D si strategii de business in industria tipariturilor cu jet de cerneala, Paul Ewing este un adevarat guru in domeniul imprimarii cu jet de cerneala. Are peste 15 ani experienta in planificarea strategica, cercetare-dezvoltare si comercializarea cernelurilor si colorantilor pentru aplicatii in domeniul imprimarii cu jet de cerneala.

A fost director in cadrul multor companii de top, precum FUJIFILM si Avecia & Zeneca, perioada in care a contribuit la dezvoltarea a numeroase produse (cerneluri, coloranti si alte materiale) folosite de imprimantele OEM in diverse sectoare (tipografie, grafica, imprimare industriala, ambalaje si textile, aplicatii industriale).

Paul Ewing este doctorand, membru al Societatii Regale de Chimie si a absolvit un MBA la Manchester Business School.

 

***

Despre EUROEXPO

 

EUROEXPO, fondatorul si organizatorul targului,  este cea mai mare companie privata din Romania, specializata in organizarea de targuri, expozitii si evenimente speciale.
Cu o experienta de peste 14 ani in organizarea de targuri si expozitii noi, compania a inregistrat un trend ascendent si a reusit sa creasca anual atat numarul expozantilor, cat si pe cel al vizitatorilor.

Prin intermediul targurilor organizate (Metal Show, Baby Boom Show – editiile de primavara si toamna, PRINT&SIGN, Corporate Gifts Show, Pack Expo, Expo Plast, Cleaning Show), compania a realizat o platforma profesionala de comunicare intre reprezentanti ai mii de companii din Romania si din strainatate, pozitionand compania in varful clasamentului celor mai buni organizatori de evenimente.

Targurile si expozitiile EUROEXPO ofera cadrul propice pentru interactionare, evenimente conexe informative si proiecte menite sa impulsioneze dezvoltarea economica.

   

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc