Publicat: 3 noiembrie 2022

DIN PROGRAMUL UAR - LUNA NOIEMBRIE 2022

3 noiembrie, ora 17,00 - Târgu Jiu, la Muzeul de Artă - Impreuna cu OAR Gorj - Vernisaj Expozitia "Femei Excepționale în Arhitectura Românească"

3 noiembrie, ora 19,00 - Timisoara, la Faber expoziție arhitectura, land art și muzica - SHiLA 2022 COEXISTING WITH(IN) NATURE / VERNISAJ

4 noiembrie – Baia Mare – “Vizita unor obiective arhitecturale împreună cu realizatorii lor” – Vizita Centrului Vechi având ca ghizi pe arhitecții Ildiko MITRU și Stefan PASKUCZ– la inițiativa arh. Ina FUNETAN

10 noiembrie, ora 11,00 – București, Seminar la UAUIM – Sala Frescelor "Cunoaște, protejează, restaurează - Culele" - acțiune organizată împreună cu UAUIM și CNR UNESCO

11 Noiembrie, ora 15:00 - Suceava, la Uzina de apa - Vernisa expozitiile prezentate in cadrul MUST Iasi - Arhitecti si proiecte din Constanta antebelica 1878-1916 (cu prezenta colegilor din Constanta); - Expozitia cu desene ale Ioanei Grigorescu si Marcel Iancu - Expozitia Alfred Popper 1874-1946 (re)descoperirea unui arhitect (lansarea cartii a fost facuta de catre autori la Suceava, la Zilele culturii urbane)

14 noiembrie, ora 18.00 - Tulcea la Casa Avramide, Lansarea revistei ARHITECTURA nr. 3-4 "Delta Dunarii" Așa cum s-a decis în ședința Consiliului Local al municipiului Tulcea, din data de 27 octombrie 2022, Primaria Tulcea va conferi Titlul de „Cetățean de Onoare al Municipiului Tulcea” domnului arhitect AUGUSTIN IOAN, prin Hotărârea nr. 283, cu ocazia evenimentelor ce vor avea loc pe 14 noiembrie 2023, la sărbătoarea națională „Ziua Dobrogei”

17 noiembrie, ora 14,00 - Ploiești, la Muzeul Judetean de Artă Prahova, Vernisaj Expozitia "Femei Excepționale în Arhitectura Românească"

22 noiembrie, ora 16,00 - Calderon - Dezbatere referitoare la Spatiul Public împreună cu studenții de la UAUIM și conf. univ. Lorin Niculae ora 18,00 - Prezentarea cărții "Intre Phoenix și…Le Corbusier" împreună cu autorul, arh. Costin Petrescu – membru al formației Phoenix.

28 noembrie 2022, ora 14.00 - Calarasi, la Muzeul de Arta, Vernisaj FEMEI EXCEPTIONALE IN ARHITECTURA ROMANEASCA

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc