Publicat: 3 decembrie 2019

Conferințele "Bucureștiul dispărut în perioada comunistă. Soarta orașului" și "Mânăstirea Văcărești, între admirație și indiferență", marți 10 decembrie, ora 17.00, în Calderon 48

Vă așteptăm marți 10 decembrie 2019, la ora 17:00, la Centrul de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecților din România din str. Jean-Louis Calderon 48, București 
cu prilejul prezentarii din cadrul proiectului Recrearea în realitate virtuală a Muzeului Simu și rememorarea altor victime ale demolărilor efectuate în București în perioada comunistă realizat de parteneriatul dintre Filiala București a Ordinului Arhitecților și Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu - Centrul Expozițional Documentar.

Finantator Fondul Timbrul Arhitecturii 
Prof. univ. dr. arh. Sorin Vasilescu  va prezenta Bucureștiul dispărut în perioada comunistă. Soarta orașului
și 
Arh. Alexandru Panaitescu va vorbi despre Mânăstirea Văcărești, între admirație și indiferență.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc