Publicat: 5 mai 2014, ultima actualizare: 6 mai 2014

Reînființare UAR - Filiala Vâlcea

S-a reînființat filiala Vâlcea a Uniunii Arhitecților din România

Președintele filialei vâlcene, a Uniunii Arhitecților din România, Cristian Dinulescu, a declarat cu ocazia reînființării după 15 ani a acestui for, că Râmnicu Vâlcea ar mai putea fi salvat după 20 de ani de greșeli în urbanism. "Este foarte bine că s-a reînființat filiala vâlceană a arhitecților, pentru că se dă șansa astfel de a constitui această meserie ca breaslă și nu ca o adunătură de meseriași particulari. Dorim ca de acum înainte să fim o voce unitară, să se întâmple acea coeziune a arhitecților și să fim mai puțin indulgenți cu greșelile care se fac. Râmnicul mai poate fi salvat, deși s-au făcut greșeli imense în urbanism, dar cu două condiții. Să fie ascultată vocea specialiștilor înainte de a demara un proiect și a doua, să se ceară această voce", a declarat președintele filialei, Cristian Dinulescu.

El a menționat că alte probleme arzătoare ale municipiului sunt lipsa parcărilor și traficul aglomerat. În cadrul Conferinței s-au exprimat opinii critice la adresa produsului de arhitectură contemporan, s-au purtat discuții referitoare la căile și modalitățile de coagulare a unor opinii unitare, bazate pe competență, privitoare la arhitectură, urbanism și amenajarea teritoriului, protejarea monumentelor istorice, a spațiilor verzi precum și asupra altor aspecte care ar impune implicarea mai fermă a specialiștilor. A fost aleasă prin vot secret și conducerea Filialei Vâlcea pentru următorii patru ani: arh. Cristian Dinulescu - președinte, arh. Ioan Marcela și arh. Alexandru Suciu - vicepreședinți.

sursa:AGERPRES

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc