Publicat: 20 septembrie 2016

Rezultatele concursului de design pentru trofeul BNA 2016

În zilele de 19 și 20 septembrie 2016, la sediul UAR din str. Jean Louis Calderon, nr. 48, sector 2, București, a avut loc jurizarea proiectelor prezentate la concursul de design pentru trofeul BNA 2016.

În urma deliberărilor juriului au fost selectate cele 3 proiecte câștigătoare și anume: 

Premiul I-II ex-aequo, 750 lei: Andrei Tache                               

Premiul I-II ex-aequo, 750 lei: Florina Pop, coautori Simina Anamaria Purcaru, Ioana Brăescu, Bogdan Brăescu

Premiul III, 300 lei: Bogdan Ioniță

Având în vedere nivelul comparabil al costurilor de execuție implicate de cele două soluții premiate ex-aequo, juriul recomandă executarea trofeelor propuse de Andrei Tache.

Uniunea Arhitecților din România dorește să le mulțumească și să îi felicite pe toți participanții la această competiție și în primul rând pe autorii proiectelor câștigătoare!

Veți putea vedea toate proiectele înscrise în competiție vizitând Expoziția de Proiecte ce va avea loc în cadrul BNA 2016, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, în perioada 12-28 octombrie 2016.

Premierea va avea loc în cadrul Galei de premiere a BNA, pe data de 12 octombrie 2016, la UAUIM.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc