Rezultatul sesiunii de aplicatii pentru finantarea proiectelor culturale 2010

COMUNICAT

Privitor la rezultatul sesiunii de aplicatiipentru finantarea proiectelor culturale 2010

PROIECTE CULTURALE UAR

In urma jurizarii celor 36 proiecte primite la termen comisia de selectie s-a oprit asupra a 18 dintre ele insumand 388.000 lei. Cum in Bugetul UAR aprobat s-a prevazut numai suma de 300.000 lei, prin luarea in considerare a criteriilor Senatului (fondul alocat, acceptarea unei lucrari de solicitant) au fost aprobate in final 13 proiecte in valoare de 303.000 lei. Lista celor 13 proiecte admise poate fi consultata aici.

PROIECTE CULTURALE ALE OBSERVATORULUI URBAN

Pentru Observatorul Urban Bucuresti s-au primit in termen 12 propuneri de proiecte si un proiect intarziat (care n-a mai putut fi jurizat). In urma jurizarii comisia a facut o ierarhie a proiectelor, fiind retinute urmatoarele 7 dintre ele care insumeaza 110.392 lei (aproape de suma prevazuta finalmente in Bugetul OU). Juriul nu a aplicat al doilea criteriu discutat in Senat (a se vedea mai sus) deoarece modifica radical ierarhia. Lista celor 7 proiecte admise poate fi consultata aici.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc