Publicat: 24 noiembrie 2016

Ceremonia anunțării câștigătorilor concursului internațional "Medaliile europene de arhitectură pentru cele mai bune proiecte de diplomă", 28 noiembrie ora 12.00, UAUIM

Școlile de arhitectură din Europa se întrec la București

·      în competiția EAM_BDP au intrat 118 proiecte de diplomă din 23 de țări

·      Marele câștigător va fi anunțat în data de 28 noiembrie 2016

 

24 noiembrie 2016

 

La Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București se desfășoară zilele acestea

EAM_BDP un concurs internațional de anvergură, menit să desemneze cel mai bun proiect de diplomă în arhitectură din Europa.

În competiția  organizată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu (UAUIM), Asociația Europeană pentru Educație de Arhitectură (EAAE) și Consiliul Arhitecților din Europa (ACE) au fost înregistrate 118 proiecte provenind din 23 de țări.

30 de proiecte au fost selectate în lista scurtă, penultimul pas înaintea desemnării marelui câștigător.

 

Juriul este alcătuit din Arh. Luciano Lazzari - președinte ACE și președintele juriului, reprezentant ACE,

Prof. Dr. Arh. Karl Otto Ellefsen - președintele EAAE, reprezentant EAAE, Prof. Dr. Arh Marian Moiceanu – Rector UAIUM și doi reprezentanți ai profesiei de arhitect: Arh. Saša Randic de la Randić and Associates și Arh. Bryan Avery de la Avery Associates Architects.

Evaluare proiectelor finaliste are loc la UAUIM, în zilele de 26 si 27 Noiembrie.

Câștigătorul va fi anunțat în data de 28 noiembrie la ora 12.00, în sala de expoziții a UAUIM, în cadrul unei conferințe de presă urmată de o sesiune de întrebări și raspunsuri cu membrii juriului.

 

“Este al doilea an în care găzduim la București această competiție, ai cărei fondatori suntem.

Ultimele zile, de la stabilirea listei scurte pînă la anunțarea câștigătorilor, sunt încărcate de emoție.

Echipa mea îi are alături, în juriu, pe unii dintre cei mai renumiți profesori și arhitecți din Europa. Avem în concurs multe proiecte valoroase, așa că misiunea noastră nu este ușoară,  însă cu siguranță este foarte plăcută. Scopul nostru este să recunoaștem excelența celui mai bun proiect de diplomă în arhitectură realizat în școlile europene”, a declarat Prof. Dr. Arh. Emil Barbu Popescu, președintele de onoare al Universității Ion Mincu și fondatorul concursului.

 

În afară de marele trofeu – Medalia europeană de arhitectură pentru cel mai bun proiect de diplomă, vor fi acordate trei premii tematice pentru:

-        Premiul ACE pentru impact societal;

-        Premiul EAAE pentru demers problematizant;

-        Premiul UAUIM pentru calitate artistică.

Este un concurs de portofoliu, care are o mare valoare prin recunoașterea profesională a calităților proiectului de diplomă premiat de către cele mai relevante instituții europene de arhitectură: EAAE și ACE dar și de UAUIM - o universitate care excelează în rezultate notabile în peisajul învățământului european de profil. Premiem modul în care arhitectura poate să observe o problemă socială, să sesizeze o necesitate, să pună o întrebare iar proiectul de diplomă este - prin natura sa -  un depozitar de idei emergente”, a precizat Conf. Dr. Arh. Françoise Pamfil, managerul competiției.

 

Totalitatea lucrărilor însrise în concurs pot fi vizualizate la adresa http://eam.uauim.ro.

Proiectele finaliste, 30 de lucrări de diplomă, sunt expuse în perioada 25 noiembrie 2016 – 15 decembrie 2016, în sala de expoziții de la parterul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu.

Expoziția va călători apoi în universitățile de arhitectură europene participante la concurs.

 

Mai multe informații la

https://eam.uauim.ro

sau la eambdp@uauim.ro

INVITAȚIE

   

Avem plăcerea să vă invităm luni, 28 noiembrie, ora 12.00,

la ceremonia anunțării câștigătorilor concursului internațional

Medaliile europene de arhitectură pentru cele mai bune proiecte de diplomă.

 

Evenimentul va avea loc în Sala de Expoziții a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București și va fi urmat de o conferință de presă la care vor participa:

 

Luciano Lazzari - președintele ACE,

Marian Moiceanu - rector UAUIM

Emil Barbu POPESCU - președintele UAUIM și fondatorul concursului

Bryan Avery - arhitect principal Bryan Avery Associate Associates

Sasa Randic - arhitect principal Randic & Associates

 

Vă așteptăm!

 

RSVP

Andra Croitoriu

Mail : andra.croitoriu@yourlink.ro

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc