Publicat: 7 august 2013, ultima actualizare: 20 iunie 2014

Scrisoare deschisa pentru salvarea sitului Rosia Montana

Uniunea Arhitectilor din România, Ordinul Arhitectilor din Romania, ICOMOS Ro, Asociatia „Arhitectura. Restaurare. Arheologie" si Fundatia Pro Patrimonio au semnat o noua scrisoare deschisa prin care isi exprima opozitia fata de emiterea Acordului de Mediu pentru Proiectul Minier S.C. Rosia Montana Gold Corporation S.A.

Scrisoarea deschisa care se refera la documentul intitulat „Consultarea publicului în vederea maximizarii beneficiilor de mediu aduse de proiectul Rosia Montana, precum si implementarea unui set de conditii si masuri care sa asigure reabilitarea integrala a factorilor de mediu, iar poluarea actuala din perimetrul Rosia Montana eliminata" poate fi consultat AICI

scrisoare deschisa RM

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc