Scrisoarea Comisarului UAR al BAV 2012 privind lansarea concursului national de selectie a proiectelor

Dragi colegi arhitecti,

Am placerea sa va anunt lansarea in curand, in cursul saptamanii viitoare, a Concursului National pentru selectionarea proiectelor ce vor reprezenta Romania la Bienala de Arhitectura de la Venetia din toamna acestui an.
Tema de anul acesta este fomulata de Sir David Chipperfield: „Common Ground" | „Teren Comun".
Arhitectura este un teren comun pentru echipa de proiectare, pentru dezbaterea ideilor si aspiratiilor tuturor partilor implicate în nasterea unei noi cladiri sau a unui nou spatiu din oras.

Vice-comisar Bienala de Arhitectura de la Venetia
Conf. Dr. Arh. Bogdan Tofan

click aici pentru toate anunturile de pe pagina web a UAR privind BAV 2012

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc