Publicat: 25 septembrie 2013, ultima actualizare: 4 octombrie 2013

SCULPTURA - ARHITECTURA 2013

Uniunea Artiștilor Plastici din România (U.A.P.) în parteneriat cuUniunea Arhitecților din România (U.A.R.) și Ordinul Arhitecților din România (O.A.R.), vă invită în perioada 1 - 10 octombrie, la evenimentul ”SCULPTURĂ - ARHITECTURĂ 2013”.

În cadrul evenimentului, care se va desfășura în spațiul TIPOGRAFIA din incinta Combinatului Fondului Plastic (C.F.P) va fi organizat un Workshop, pe concept de arhitectură, precum și conferințe pe tema relației dintre sculptură și arhitectură, într-un spațiu generator de artă contemporană.

TIPOGRAFIA vă găzdui, totodată, lucrările a nouă dintre cei mai importanți sculptori contemporani români: Paul Neagu, Ovidiu Maitec, Peter Jakobi, Napoleon Tiron, Mircea Roman, Marian Zidaru, Liviu Russu, Alexandru Pasat și Titi Ceară. Creațiile lor vor deveni sursa de inspirație pentru arhitecții înscriși la Workshop.

Printre alte nume celebre prezente la eveniment îl menționăm pe Dan Perjovschi, care va desena pe pereții din spațiul TIPOGRAFIA în zilele de 1- 2 octombrie, și pe Ovidiu Lipan Țăndărică, muzician, care va susține o prelegere despre arhitectura muzicii și Concert de Toacă, în data de 12 octombrie.

Ulterior evenimentului, în perioada 12 - 30 octombrie, va avea loc Expoziția proiectelor realizate de arhitecții participanți la Workshop. Proiectele de arhitectură (incluzând toate etapele de lucru și schițele) după imagini 3D vor fi expuse în spațiul TIPOGRAFIA, iar ulterior și în spații ale Uniunii și ale Ordinului Arhitecților din România.

Înscrierile la Workshop se fac până la data de 30 septembrie pe adresa radu.costin.negoita@gmail.com. Mai multe informații, precum și programul evenimentului se găsesc pe site-ul www.recombinat.ro. Inițiatorii evenimentului sunt arh. Șerban Sturdza, Cristiana și Liviu Russu, Victoria și Marian Zidaru, arh. Ovidiu Apetrei, arh. Bogdan Fezi și arh. Radu Negoiță.

Consultați PROGRAMUL EVENIMENTULUI

SCULPTURA - ARHITECTURA 2013

Parteneri media: si

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc