Publicat: 4 iulie 2024

A apărut Broșura - Semne pe țărm - arta litoralului modern privită azi - Radu Fulga

Broșură în completarea numărului revistei ARHITECTURA Betoane de nisip I Litoralul românesc 1955-1989

Format 21 x 21 cm 

80 de pagini

"Arta plastică și decorativă a litoralului României este un subiect complex, chiar dacă ne referim doar la formele ei monumentale și de for public.

 În rândurile ce urmează, vom vizita câteva dintre cele mai relevante și de actualitate exemple din acest vast domeniu. Chiar dacă datează, în general, din perioada 1950-1990, ramificațiile lor se extind peste generații, în trecut și în viitor, estompând de altfel și o eventuală ordonare geografică a analizei. 

Vom parcurge așadar o călătorie pe meandrele unei istorii a artelor monumentale moderne văzute prin ochii publicului de ieri și de azi, pe alocuri presărată cu explicații datorate de artistul plastic specialist și cercetătorul de arhitectură, ce însoțesc imaginile realizate personal pe litoralul dobrogean și ocazionalele ilustrate de odinioară."

Radu FULGA 

Broșura poate fi achiziționată de AICI

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc