Publicat: 18 aprilie 2019

EFdeN Signature. Inovație românească premiată în Dubai, 9 mai, ora 17.30, în Calderon 48

Echipa EFdeN a reprezentat România la cea mai importantă competiție de arhitectură solară și tehnologii integrate, în 2018, în Dubai. Timp de 45 de zile, 31 de studenți de la 4 universități au asamblat, testat și monitorizat o casă solară eficientă energetic, apoi au prezentat-o publicului larg și juriului internațional. S-au clasat pe locul 4 internațional, urcând pe podium la 4 dintre cele 10 probe în care au fost evaluați, obținând cel mai bun rezultat al României la această competiție până în prezent. În cei 2 ani de desfășurare a proiectului, de la proiectare, pre-construcție în România și participare la competiție în Dubai, studenții au învățat, experimentat, au lucrat cot la cot și au devenit astfel mai buni profesioniști, într-o experiență unică și complexă. Prototipul de casă solară s-a întors în România și urmează a fi reconstruit în București în vara acestui an.

EFdeN este cel mai important ONG din România care dezvoltă locuințe solare cu scop educațional și de cercetare, alături de produse sustenabile și module educaționale atât pentru studenți, specialiști, cât și pentru publicul larg. Proiectul de voluntariat funcționează pe bază de parteneriate strategice și sponsorizări. Membrii echipei sunt studenți ai Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea Politehnică București și Universitatea București.  

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc