Publicat: 12 decembrie 2016

Simpozion despre BIENALA DE LA VENETIA - 2016, sâmbătă 17 decembrie, ora 11.00, Sala Frescelor

As vrea sa va invit sambata, 17 decembrie, la un simpozion despre BIENALA DE LA VENETIA - 2016. Va incepe la ora 11:00AM si va dura probabil trei ore.

De fapt, as vrea sa discutam despre tema de anul asta a bienalei, sa reflectam, contempland multe din lucrarile expuse, la ce inseamna sa practici arhitectura azi.

Sa reflectam la faptul ca jumatate din populatia lumii traieste sub nivelul de saracie, si ca 3.5 miliarde de oameni au acelasi venit, impreuna, cu cel al celor mai bogati 62 de oameni din lume, impreuna... pare halucinant, nu...? Venitul cumulat al celor mai bogati 62 de oameni din lume coincide cu venitul cumulat al 3.5 miliarde de oameni.Asta e lumea in care traim. Si asta e lumea in care construim si vom construi.Si inca nu am mentionat nenumaratele "crize", nici the catchword "sustenabilitate" si nici cele cateva litere "R"... Reduce / Reuse / Recycle.Cum va arata arhitectura zilei de maine? Vom continua sa ignoram cele mentionate mai sus?... Va continua arhitectura sa-i serveasca doar pe cei cu putere si bani?... Va continua arhitectura sa glorifice un om deja hipertrofiat?... Vom continua sa taiem copaci, sa strivim insecte, sa poluam rauri si mari si oceane, sa rarefiem ozonul acestei lumi pe care NU omul a creat-o?...REPORTING FROM THE FRONT - sa vedem despre ce este vorba... si sa ne situam si noi, daca vrem si putem, in acest front al privirii spre maine.

Va multumesc si va astept.

Dan Coma

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc