Publicat: 19 aprilie 2021

BUCUREȘTIUL A FOST DESEMNAT: GAZDA SOLAR DECATHLON EUROPE 2023 - adica OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ A CASELOR SOLARE

Echipa EFdeN și ENERGY ENDEAVOUR FOUNDATION (EEF) aduce la București cea mai mare competiție internațională a caselor solare, organizată de mai bine de două decenii la nivel global pentru a promova tehnologia solară și sustenabilitatea în construcții. Conferința de presă pentru anunțarea oficială a calificării Bucureștiului a avut loc joi, 8 aprilie 2021, in incinta Universității Tehnice de Construcții București,"Echipa națională formată din tineri cercetători, studenți cu viziune și voință, reușește să aducă în România o asemenea competiție" –“Suntem absolut încântați că România își ocupă locul de drept în tradiția competiției Solar Decathlon Europe. Iată-ne, deci, împreună, oferind continuitate și impuls acestui demers al tineretului în educația energetică și responsabilizarea utilizării resurselor. Organizatorii SDE23 din București sunt întruchiparea spiritului de echipă specific acestei competiții și demonstrează, prin muncă și devotament, că putem fi cap de lance în realizarea unei schimbări reale și durabile.” - Louise Holloway, Energy Endeavour Foundation Director

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc