Publicat: 22 august 2017

Simpozionul S.O.S. Patrimoniu Cultural Arhitectural Național, Alba Iulia, 2 septembrie

În data de 2 septembrie 2017, la Alba Iulia se va desfășura Simpozionul S.O.S. Patrimoniu Cultural Arhitectural Național,organizat de Uniunea Națională a Restauratorilor de Monumente Istorice în parteneriat cu UAR. 

Simpozionul își propune să tragă un semnal de alarmă asupra stării patrimoniului cultural național. 

PROGRAM

ora 0930 – 1000

HOTELUL MEDIEVAL - SALA DE NORD

ora 1000 – 1045           

HOTEL MEDIAVAL

Alocuțiuni de întâmpinare

Vernisajul EXPOZIȚIEI

Lansarea REVISTEI Nr. 8 a U.N.R.M.I.

ora 1100 – 1500           

HOTELUL MEDIEVAL - SALA DE CONFERINȚE

Sesiunea de COMUNICĂRI

ora 1515                    

HOTELUL MEDIEVAL - SALA REGALĂ

 

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc