Publicat: 4 decembrie 2017

Toate sucursalele UAR de sector au participat luni 4 decembrie la evenimentul "REVISTA ARHITECTURA - O REVISTA DE COLECTIE"

Multumim colegilor din toate sucursale UAR de sector care au participat ieri seara la evenimentul  "REVISTA ARHITECTURA - O REVISTA DE COLECTIE".

Acest eveniment a avut loc in 4 decembrie la ora 17.00 la Centrul de Cultura Arhitecturala a UAR din str. Jean Louis Calderon nr. 48.

Evenimentul a fost dedicat revistei Arhitectura. Cu acest prilej  ne-am propus sa promovam colectia revistei si sa anuntam lansarea urmatorului numar al acesteia.Am dorit ca astfel sa incurajam cat mai multi arhitecti si birouri de arhitectura sa consulte revista, cu scopul de a o promova ca platforma de informare si de dezbatere in domeniul arhitecturii.

In anul care urmeaza, An al Patrimoniului Cultural European si al Bienalei de Arhitectura de la Venetia, editia 2018, ne-am propus sa ne implicam in proiecte concrete care sa devina subiecte predilecte in paginile revistei Arhitectura.

Cu aceasta ocazie au fost evidentiate proiectele derulate in acest an in cadrul sucursalelor de sector si s-au conturat proiecte comune pentru anul 2018.Am dorit sa marcam astfel un bun sfarsit de an si sa anuntam un nou inceput plin de speranta si bune intentii.

O initiativa a Sucursalei UAR Sector 2 pentru toti arhitectii membri ai UAR Bucuresti.

Arh. Silvia Pinteapresedinte Sucursala UAR S2  

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc