Publicat: 8 noiembrie 2017

TEMPLE ȘI SINAGOGI DIN ROMÂNIA - Patrimoniu evreiesc, național și universal, 14 – 24 noiembrie

Expoziția Federației Comunităților Evreiești din România-Cultul Mozaic

în parteneriat cu Patriarhia Română,

​ sub egida Guvernului României- Secretariatul de Stat pentru Culte

Avem deosebitul privilegiu de a vă invita la un eveniment special, care se va derula cu sprijinul Guvernului României – Secretariatul de Stat pentru Culte: vernisajul expoziției ”Temple și sinagogi din România - patrimoniu evreiesc, național și universal”, urmat de un simpozionul ”Sinagoga – loc de rugăciune, învățătură și adunare”.

Manifestarea se înscrie într-o serie de acțiuni comune pe care F.C.E.R.-C.M. le realizează cu Patriarhia Română. Acest parteneriat a luat ființă la inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Dr. Aurel Vainer, Președintele F.C.E.R.-C.M.  

Veți avea posibilitatea să vedeți fotografii deosebite cu unele dintre cele mai importante lăcașuri de cult iudaic din țara noastră, curinzand​   atât  elementele arhitectonice , dar și operele de artă precum picturi murale, vitralii, sculpturi în lemn și metal.

Expoziția va putea fi vizitată  în perioada 14 – 24 noiembrie 2017, de luni până vineri, între orele 10:00 și 16:00.

Vom fi foarte onorați de prezenta domniei voastre marți, 14 noiembrie 2017, ora 11.00, la Palatul Patriarhiei – Centrul de Conferințe (Aleea Dealul Mitropoliei Nr. 25, București).

Pentru mai multe detalii, vă rugăm respectuos să accesați invitația atașată.

Cu aleasă stimă și considerație,

Robert Schorr

Director Departament Cultură, Artă, Media

Str. Sfânta Vineri Nr. 9-11 București

Telefon: +40-21-3111556

Mobil: + 40-722-266339

E-mail: robert.schorr@jewishfed.ro

cultura@jewishfed.ro

www.jewishfed.ro

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc